Tarihçe

1989-1990 öğretim yılında 210 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan okulumuz, 1993-1994 öğretim yılında eğitime açılan iki katlı ek bir okulla MUALLA ZEYREK İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır.2012-2013 öğretim yılında çıkan yönetmelikle tekrar ilkokula dönüşmüş, MUALLA ZEYREK İLKOKULU adını almıştır.


OKULUMUZUN BULUNDUĞU ERTUĞRULGAZİ MAHALLESİNİN KURULUŞU:

Ertugrulgazi Mahallesi, 1955 yılında Devlet Demir Yolları isçileri arasında kooperatif kurarak ilimizin kuzey-batısında ESKİŞEHİR-KÜTAHYA, ESKİŞEHİR-İSTANBUL Demir Yolları arasında kalan arazi üzerinde yerleşmek suretiyle mahalle oluşturulmuştur. Daha sonra Eskişehir-İstanbul demir yolu aşılarak hat boyuna ALTINEVLER adi ile konutlar yapılarak mahalle hane ve nüfus olarak biraz daha büyütülmüştür. Etabında ayni güzergahta Emniyet Müdürlüğüne ait lojmanlar yapılarak mahalle daha da genişletilmiştir. Mahallenin Eskişehir-İstanbul Demir yolu hattı ile ÇAMLICA MAHALLESİ arasında bulunan kanal arasındaki arazi üzerine zaman zaman yapılan müstakil evler ile 1986 yılında başlanıp 1991 yılı sonunda tamamlanan Şenkent Konutları ile mahalleye 42 blok 250 daire daha eklenmiştir. Yine aynı mahalleye yapımı 1986 yılında başlayıp, 1992 de biten 55 blok 872 daire RAYKENT KONUTLARI ve müstakil evlerle oldukça büyük bir mahalle konumuna gelmiştir.

MAHALLENİN ADI

OSMANLI İMPARATORLUĞU´ nün kurucusu OSMAN BEY´ in babası ERTUĞRULGAZİ adına izafeten mahallenin adı ERTUĞRULGAZİ olarak konulmuştur. Kurulusundan bu yana mahalle nüfusu 15.000´ ni aşmıştır.

MAHALLEDE BULUNAN KURULUŞLAR

  • Polis Okulu
  • Mualla Zeyrek İlkokulu
  • Şehit Barış Öztürk İlkokulu
  • Reşat Benli İlkokulu
  • Ertuğrulgazi İlkokulu
  • Maliye Kurs Müdürlüğü
  • Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü
  • Bayındırlık Müdürlüğü
  • Yoksullar As Evi
  • 1 nolu Sağlık Ocağı gibi kuruluşlar vardır.

MAHALLENİN ULAŞIM DURUMU

Mahalleye 3, 29, 16 nolu belediye otobüsleri, 3,16,28,29,38 nolu minibüslerle ulaşım mümkündür.Ayrıca Çamlıca,Batıkent tramvayları ile ulaşım da sağlanmaktadır.

MAHALLENİN EĞİTİM DURUMU

Mahallenin en eski ilkokulu Reşat Benli İlkokuludur. 1985 yılında Beşevler mevkiinde Ertuğrulgazi İlkokulu yaptırılmış ve eğitime başlamıştır. 1989 yılı sonbaharında ise okulumuz EMNİYET İLKOKULU adı ile eğitime başlamıştır. 1989-1990 öğretim yılında 210 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan okulumuz, 1993-1994 öğretim yılında eğitime açılan iki katlı ek bir okulla MUALLA ZEYREK İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır.2012-2013 öğretim yılında çıkan yönetmelikle tekrar ilkokula dönüşmüş, MUALLA ZEYREK İLKOKULU adını almıştır.

DİĞERLERİ

Mahallemizde bulanan Polis Okulu yurdumuzun polis ihtiyacının bir kısmını karşılamaktadır. Polis Okulunda polis çocukları için yurtta bulunmaktadır. Maliye Kurs Müdürlüğünde ise fakülte ayarında Maliyeye ait idareci personel yetiştirilmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi